Slanina a Údené mäso

Výrobky sú vyrobené z mäsa tej najvyššej kvality a neobsahujú lepok.

gazdovská slanina

Gazdovská (dedova) slanina

S hrdosťou predstavujeme prémiový výrobok – Gazdovská (dedova) slanina. Je to fermentovaný výrobok z precízne ručne triedených a opracovaných bokov údených na studenom dyme, solený spolu s korením. Solenie prebieha odstátim v soľnom roztoku 7 až 10 dní.

Balenie:
voľné / 4 kg / 250 g

papriková slanina

Papriková slanina

Varený bravčový bok bez kosti, potieraný zmesou prírodných korenín, ktorá jemne zvýrazňuje chuť papriky. Vyznačuje sa veľmi nízkym obsahom cholesterolu. Vďaka pestrosti farieb je lákadlom pre oči, ale najmä pre chuťové bunky.

Balenie:
1 kg / 250 g

slanina na halušky

Slanina na halušky

Kto by nepoznal chuť bryndzových halušiek, zdobených chutnou chrumkavo opečenou slaninkou. Hrubšia časť boku od karé je ideálna na kuchynskú úpravu a použitie v gastronómii. Je rovnako skvelá na priamy konzum, ako aj na tepelnú úpravu.

Balenie:
500g

branisko gazdovské údené karé

Gazdovské údené karé

Výživové hodnoty kvalitného mäsa sú uchovávané ponorením do soľného roztoku. Bravčové karé patrí medzi najhodnotnejšie mäso z chrbtovej časti ošípanej, vhodné na plátkovanie a prípravu tzv. minútok.

Balenie:
voľné / 1 kg / 150 g

gazdovská údená krkovička bez kosti

Gazdovská údená krkovička bez kosti

Bravčová krkovička bez kosti je solená ponáraním
do soľného roztoku. Obsahuje vnútrosvalový tuk, čo tomuto špeciálnemu výrobku dodáva delikátnu chuť.
Je určená na priamy konzum a odporúčame ju krájať
na tenké plátky.

Balenie:
voľné / 1 kg / 150 g

údený bôčik bez kosti

Údený bôčik bez kosti

Údený bravčový bôčik je krásne prerastený kus mäsa
s malým množstvom tuku. Je vhodný na varenie, grilovanie aj dusenie, čím poteší nejedného labužníka. Tradičným ponáraním v soľnom roztoku je získaná delikátna údenina, vhodná na stôl do každej domácnosti.

Balenie:
voľné / 1 kg / 250 g

údené koleno zadné s kosťou

Údené koleno zadné s kosťou

Bravčové koleno zadné s kosťou je solené ponáraním
do soľného roztoku. Lahodný mäsový výrobok je ideálny pre gazdinky na domácu kuchynskú prípravu chutných pokrmov.

Balenie:
1,5 kg

údené koleno bez kosti

Údené koleno zadné bez kosti

Zabíjačková pochúťka je odpradávna pokrmom hostín
a špeciálnych príležitostí. Pod pojmom „bavorské koleno“, sa ukrýva kvalitné bravčové mäso zo zadnej časti ošípanej oddelené od kosti, ktoré je neoddeliteľnou časťou tradičnej slovenskej kuchyne. Náš výrobok pripravujeme vykostený a údený, čo umožňuje jeho rýchle použitie v kuchyni.

Balenie:
min. 800 g

údené rebro z bôčika

Údené rebro z bôčika

Údené bravčové rebrá potešia najmä náročných zákazníkov bažiacich po poctivom kuse mäsa. Spojením chutného medzirebrového mäsa viazaného kosťou
s tradičným postupom nasoľovania je získaný kvalitný mäsový výrobok, vhodný na ďalšie opracovanie podľa vlastnej fantázie.

Balenie:
1 kg